+31(6)1998 1227 info@talento-innato.nl

6 dingen die ik had willen weten toen ik klaar was met mijn studie

door okt 2, 2020

1. Goed zijn in je werk is iets anders dan carrière maken en snel meer geld verdienen. Ik dacht altijd dat je vanzelf meer gaat verdienen als je je werk goed doet maar nee. Geld verdienen en salarisverhoging ontvangen is vaak een spel wat een totaal andere vaardigheid behoeft dan goed zijn in je werk.

2. Wat je leidinggevende ook van je vindt, het is de bril van je leidinggevende. Dus het zegt vooral iets over je leidinggevende. Dat neemt niet weg dat je leidinggevende iets van je mag verwachten in je gedrag en het resultaat dat je boekt maar helaas zijn er teveel leidinggevenden die een mening hebben over je persoonlijkheid dat los staat van je werkhouding of -resultaten.

3. Als je niet meer gelukkig bent op je werk, stel dan een datum waarop je vindt dat het beter moet gaan. Direct weghollen levert je niet altijd wat op en te lang hangen en accepteren ook niet. Maak daarnaast een lijst met wat er anders moet en wat je daar zelf aan kunt doen en wat je te verliezen hebt als je blijft of gaat. Mezelf niet willen verliezen heeft bij mij altijd hoger gestaan dan bijvoorbeeld mijn huis of spullen. Wat is voor jou belangrijk?

4. Iedereen heeft andere waarden. Als je een ander vraagt om zijn haar mening, dan heb je te maken met andere waarden dan de jouwe. Dus.. ken je eigen waarden en je kunt zelf opzoek naar je beste advies.

5. Je doet alles voor jezelf en dat is maar goed ook want dat je betekent dat je oprecht bent.

6. Zet geld opzij: het maakt je onafhankelijk. Je creëert zo de vrijheid om keuzes te maken die goed voor je zijn. De meeste mensen leven naar wat ze hebben. Zet je vanaf je 25ste € 83,33 op zij, dan spaar je € 1000,- per jaar. Je hebt dan rond je 35ste € 10.000,-. Hoe fijn is dat?